Over SfC

Stars from care vzw is een organisatie die zich belangeloos inzet om medewerkers uit de zorg- en welzijnssectoren de erkenning te geven die ze verdienen.

De organisatie streeft haar doelstellingen na via diverse acties en evenementen. Zo bieden we via deze website een herdenkingsplek aan voor betreurde medewerkers uit de brede zorgsector. Maar ook andere lokale, nationale en internationale acties zullen worden ontwikkeld ter bevordering van de medewerkers uit de zorg- en welzijnssectoren

In 2020 werd Stars from Care vzw opgericht door Geert Berden en Koen Mathijs. We stellen hen graag even voor…

Wanneer Geert Berden geen evenementen organiseert voor Stars from Care vzw, is hij actief als verpleger in het Sint-Trudo ziekenhuis. Hij ervaart dus dagelijks de uitdagingen waarmee zorgverleners te maken krijgen op de werkvloer. Met deze vzw wil hij hulpverleners een schouder aanbieden waarop ze kunnen steunen. Meer nog, Stars from Care moet een luisterend oor zijn voor zij die om hulp schreeuwen. Ten slotte vindt hij ook dat zorgverleners, en zeker overleden hulpverleners, herinnering en erkenning verdienen.

Heb je vragen over de vzw of bespreek je graag een idee om de zorgsector te ondersteunen? Geef Geert gerust een seintje!

Hey, ik ben Koen Mathijs. In tegenstelling tot Geert ben ik niet actief in de zorgsector, maar ben ik dagelijks bezig met Cybersecurity. In 2020 verloor ik mijn vader (en ambulancier) Eddy Mathijs aan de gevolgen van een Covidbesmetting. Ik zocht naar een manier om mijn vader de erkenning te geven die hij verdiende. Zo kwam ik in contact met Geert. Niet veel later richtten we Stars from Care vzw op. De evenementen die we organiseren kunnen zorgverleners informeren. Verder willen we met Stars from Care ook graag mensen activeren om de situatie in de zorgsector te verbeteren.

Ik sta altijd open voor een gesprek rond het welzijn van zorgverleners. Twijfel dus niet om een mailtje te sturen!

Strategie:

Informeren en ondersteunen: We bieden educatieve initiatieven en hulpmiddelen aan zorgverleners om hen te helpen omgaan met de uitdagingen en risico’s die gepaard gaan met hun beroep. Dit omvat trainingen, workshops en toegang tot relevante informatiebronnen.

Erkenning en herdenking: We creëren een platform waarop de moed en opofferingen van zorgverleners worden erkend en geëerd. Dit omvat het delen van verhalen en ervaringen van zorgverleners en het creëren van een digitale herdenkingsplek voor zij die hun leven hebben gegeven tijdens de uitoefening van hun beroep.

Gemeenschapsopbouw: We streven ernaar een gemeenschap te bouwen waarin zorgverleners elkaar kunnen ondersteunen, ervaringen kunnen delen en elkaar kunnen inspireren. Dit omvat netwerkevenementen, online fora en andere platforms voor interactie en samenwerking.

Door middel van deze strategieën willen we de impact van Stare from Care vergroten en bijdragen aan het welzijn en de effectiviteit van zorgverleners in België.

Missie:

Stars from Care streeft ernaar om de veerkracht en ondersteuning van zorgverleners te vergroten door middel van initiatieven die hen informeren, erkennen en ondersteunen in hun belangrijke werk. We zijn vastbesloten om een gemeenschap te creëren waarin zorgverleners zich gesteund voelen en waar hun inzet en opofferingen worden erkend en gewaardeerd.

Visie:

Wij geloven in een wereld waarin zorgverleners de nodige ondersteuning en erkenning krijgen die ze verdienen. Door middel van onze initiatieven willen we een cultuur van solidariteit en waardering creëren binnen de zorgsector, waar zorgverleners zich gesterkt voelen en zich kunnen richten op het bieden van hoogwaardige zorg aan anderen.