Eddy Mathijs

Woonplaats: Sint-Truiden – België

Geboortedatum: 27-03-1961

Datum Overlijden: 22-12-2020

Werkgever: Sint-Trudo Ziekenhuis (Sint-Truiden – België)

Job/Functie:  Ambulancier / Logistiek medewerker

Oorzaak overlijden: Corona besmetting

Ingediend door: Carine Duchateau – Echtgenote

Geboren 27 maart 1961 te Sint-Truiden – Overleden 22 december 2020 te Leuven

In 1985 besliste Eddy om als ambulancier aan de slag te gaan in het toenmalige Sint-Anna ziekenhuis in St-Truiden. Dag en nacht stond hij paraat voor iedereen die hem nodig had en om de permanentie van de urgente hulp (100) te verzekeren.

In 1992 fusioneerden de toenmalige ziekenhuizen Sint-Jozef en Sint-Anna in Sint-truiden. Sindsdien voerde hij zijn passie en beroep als ambulancier verder uit in het Sint-Trudo ziekenhuis in Sint-Truiden.

In 2007 kreeg Eddy een zware klap, een ernstige bacterie (Spondylodiscitis) tastte zijn lichaam aan. Hierdoor kon hij zijn passie als ambulancier niet langer uitoefenen. Na een revalidatie van meer dan 2 jaar werd voor Eddy een aangepaste job gevonden in het St-Trudo ziekenhuis. Deze job was minder belastend voor zijn rug en gewrichten, maar toonde eens te meer aan dat Eddy een belangrijke schakel was in het ziekenhuis. 

Dankbaar nam hij de logistieke functie aan en het plezier om te kunnen werken in “zijn” ziekenhuis verlichtte alle kwalen. Eddy wilde ook steeds het beste voor zijn collega’s en als vakbondsafgevaardigde zette hij zich ook intensief in voor hen.

In zijn vrije tijd genoot hij van een rit met de fiets, een etentje, een wijntje of een lekker biertje. Ook een vakantie naar het buitenland stond regelmatig op het programma. Eddy keek ook erg uit naar zijn pensioen dat op 1 april 2022 in zou gaan.

Maar toen sloeg het noodlot toe, in november 2020 kreeg Eddy COVID-19. Familie, vrienden en collega’s hoopten dagelijks op positief nieuws, maar helaas bleef dat uit.  Eddy heeft gevochten tegen deze ziekte, maar helaas, na zes moeilijke weken, bleek dat hij de strijd niet kon winnen.

Zo oneerlijk. Eddy, die zijn hele leven klaar stond om anderen te helpen, kon nu helaas zelf niet geholpen worden